Ostatnia aktualizacja: 23 października 2026 r.
Bookmark Shot („aplikacja”, wcześniej 책갈피샷) dba o twoją prywatność i przetwarza tylko niezbędne minimum informacji, wyłącznie na twoim urządzeniu i na twoim własnym koncie iCloud. Aplikacja nie ma własnych serwerów i nie przesyła twoich książek ani zdań twórcy ani żadnym podmiotom trzecim. Do twórcy trafiają jedynie anonimowe statystyki użytkowania, które nie pozwalają cię zidentyfikować (punkt 5), oraz opinie, które sam zdecydujesz się wysłać (punkt 6).
Aplikacja nie zbiera:
Aby działać, aplikacja tworzy i przechowuje poniższe dane wyłącznie na twoim urządzeniu:
Jeśli na urządzeniu jesteś zalogowany do iCloud, zapisane książki i zdania synchronizują się przez Apple CloudKit z twoim własnym kontem iCloud, dzięki czemu widzisz je na wszystkich swoich urządzeniach. Te dane znajdują się tylko w twoim iCloud, a twórca aplikacji nie ma do nich dostępu. Dane iCloud podlegają Polityce prywatności Apple. Jeśli nie korzystasz z iCloud, dane są przechowywane wyłącznie lokalnie na danym urządzeniu.
Masz pełną kontrolę nad swoimi danymi. Poszczególne zdania i książki możesz usunąć w aplikacji, a usunięcie aplikacji kasuje dane zapisane na urządzeniu. Danymi zsynchronizowanymi z iCloud możesz zarządzać i je usuwać w ustawieniach iCloud na urządzeniu.
Aby wiedzieć, ile osób korzysta z aplikacji, i naprawiać błędy, aplikacja wysyła do Apple iCloud (CloudKit) poniższe anonimowe statystyki. Widzi je tylko twórca aplikacji.
Nigdy nie zawierają twojego imienia, danych kontaktowych, lokalizacji, zdjęć ani zapisanych książek, zdań i notatek. Są wysyłane tylko wtedy, gdy jesteś zalogowany do iCloud.
Jeśli wyślesz opinię z ekranu Ustawień w aplikacji (ikona koła zębatego), twórca otrzyma przez Apple CloudKit to, co napiszesz, rodzaj opinii, imię i adres e-mail do odpowiedzi, jeśli zdecydujesz się je podać, załączone zrzuty ekranu, a także — aby łatwiej zbadać problem — wersję aplikacji, model urządzenia, wersję systemu i ustawienie języka. Nic nie zostanie wysłane, dopóki nie stukniesz Wyślij, a opinie służą wyłącznie do udzielenia ci odpowiedzi i ulepszania aplikacji. Jeśli chcesz, aby wysłana opinia została usunięta, napisz do nas na poniższy adres.
Aplikacja nie sprzedaje, nie udostępnia ani nie przekazuje twoich danych podmiotom trzecim. Nie zawiera zewnętrznych SDK reklamowych ani analitycznych.
Aplikacja nie zbiera danych osobowych, a opinia jest wysyłana tylko wtedy, gdy użytkownik sam tak zdecyduje. Prosimy rodziców i opiekunów, aby pomogli dzieciom nie wpisywać w opiniach danych osobowych.
O zmianach w tej polityce poinformujemy na tej stronie.
Pytania dotyczące prywatności: leeo@kakao.com